Tidningsproduktion

MacMedia jobbar mer än gärna med tidningar eftersom man på ett trevligt sätt kan integrera text, bild och form och jobba långsiktigt med innehåll för att bygga förtroende och relationer. Det kan vara allt från att göra reportage, fotografera, formge, göra original till att vara redaktör med helhetsansvar för innehåll och form. MacMedia har kompetens för ett helhetsuppdrag.

 

Magasin Laholm

Magasin Laholm är ett livsstilsmagasin som visar upp det bästa av Laholm. Tidningen startades av Ulrika Träff, MacMedia, för att uppmärksamma lokala aktiviteter, produkter, platser och förmågor. Tidningen lägger tonvikt på upplevelser, kultur och entreprenörskap, där småskalighet och mångfald står i centrum. Tanken är att Magasin Laholm ska fungera som en uppslagsbok och inspiration för boende, turister och besökare samt engagera och göra laholmarna stolta. Laholms kommun har varit positiva till idéen redan från början, och har sen dess varit en samarbetspartner. Ulrika Träff är redaktör och tillsammans med ett antal engagerade medarbetare produceras tre nummer per år. Tidningen delas ut till alla hushåll i kommunen – och lite till. Via Laholms turistbyrå sprids tidningen till turister och andra besökare. Magasin Laholm – den bästa marknadsföringen av Laholm (ja, det är vår ambition).
Läs mer om Magasin Laholm

 

Vårt Näringsliv

Ambitionen att göra en näringslivstidning har funnits ett tag. Ett första prov för att testa konceptet blev vintern 2016 då Vårt Näringsliv blev en tidning som fick följa med Magasin Laholms vinternummer. Det kan bli en fortsättning, men hur och när är än så länge oklart.

 

Svensk Rental Tidning

SCOP heter förlaget som bl a ger ut Svensk Rental Tidning, som handlar om maskinuthyrningsbranschen. MacMedia är delaktig i form av Ulrika Träff som korrespondent i södra Sverige. Ulrika har även gjort reportage för PD world som är en tidning för rivningsbranschen och ligger på samma förlag.
www.svenskrental.se

 

Bilkåristen

Ulrika Träff har tidigare varit redaktör för tidningen Bilkåristen, en medlemstidning för Kvinnliga Bilkåren. Förutom att planera innehåll och hålla i alla kontakter ingick i arbetet att skriva reportage, fotografera, formge och göra tryckfärdiga original. Tidningen kom ut med 6 nummer per år och skickades till alla medlemmar i hela Sverige. Arbetet innebar många kontakter med bilkårister över hela landet. Det innebar bl a besök på många kursplatser och på bilderna fastnade många grönklädda tjejer med deras fordon.

 

Livstycket

En gång per år gav Föreningen FIA (Friskvård i arbetslivet) ut sin medlemstidning Livstycket. Tidningen handlade om det senaste när det gäller hälsa och friskvård i arbetslivet. MacMedia formgav och gjorde original.