Laholm stödjer Ukraina

Laholm stödjer Ukraina

LAHOLM STÖDJER UKRAINA – en manifestation för fred, frihet och demokrati i Ukraina, fritt från ryska övergrepp. Politiska partier och föreningar i Laholm gör gemensam sak och startar en lokal insamling via Röda Korset Laholm. Pengarna ska gå till humanitära insatser för Ukraina. 26 april kl 17 blir det manifestation med talare och underhållning på Stortorget i Laholm, men insamlingen börjar redan nu. Kan du avvara en slant? Varje bidrag gör skillnad. Swisha till Röda Korsets insamling på 123-032 87 24!
MacMedia och Magasin Laholm står bakom evenemanget och har tagit fram en logotyp som pryder affischerna som vi också producerat. Naturligtvis hjälper vi till att sprida evenemanget.
Uppdrag Svenska Filmdagarna

Uppdrag Svenska Filmdagarna

För 28:de gången arrangeras Svenska Filmdagarna Laholm. Som vanligt är det Tina Karlsson och Mikael Bengtsson på Biograf Maxim som är projektledare men MacMedia får vara med på ett hörn och hjälpa till. Det är ett spännande uppdrag och inte minst en utmaning att få ihop allt. Tina och Micke gör ett jättejobb varje år och det är kul att få vara med på ett hörn. Extra roligt är det förstås när själva festivalen genomförs. Vi ses väl där?

Fyra fröjdinnor sprider fred, frid och fröjd genom Laholms Konstmånad

Fyra fröjdinnor sprider fred, frid och fröjd genom Laholms Konstmånad

Eva Jagrell instiftade Fröjdstipendiet 2020 och det är nu fjärde året det delas ut. Stipendiet är döpt efter hennes bok ”Den otroliga historien om duvungen Fröjd”. Enligt stadgarna ska det gå till hjältinnor ”som spridit fred, frihet och fröjd till andra”. Det kan också vara kvinnor som är inspirerande förebilder. Hälften ska skänkas till en valfri organisation som sprider fred, frid eller fröjd. Traditionsenligt delas stipendiet ut på Annadagen, 9 dec. Ulrika Träff skänkte sin del till Laholms Konstklubb eftersom konst och kultur är så viktiga för människans välmående, inte minst i oroliga tider. Det blir ett litet bidrag till nystarten av Laholms Konstklubb, förhoppningsvis till fröjd för många.

Motivering Fröjdstipendiet 2023:

”I år får en fyrklöver av Fröjdinnor Fröjdstipendiet. De har alla varit delaktiga i att vidareutveckla Laholms Konstmånad med flera spännande nyheter kring konsten i skyltfönsterna, konstvandring och frågesport. Liksom en workshop på Krukmakeriet och konstfilmer på Bio Maxim. Allt till glädje för oss i Laholms kommun.”

 

Vilka har fått Fröjdstipendiet?

2020 Gunaino Enqvist, Gun-Britt Andersson och Ulla Gunnarsson

2021 Systrarna Bengtssons assistenter

2022 Catrin Nyström

2023 Sussanne Snoeck, Leja Lindén Jacobsson, Helena Hjälmefjord, Ulrika Träff

 

Möllemani – en kriminalroman av Åke Högman

Möllemani – en kriminalroman av Åke Högman

Möllemani är den fjärde kriminalromanen i Mölleserien, av Åke Högman. Boken ges ut av Höganäs bokhandel och förlag och det är MacMedia som fick förtroendet att göra formgivningen och originalet. Det är alltid roligt att jobba med böcker. Boken finns att köpa där böcker finns, framförallt i förlagets egna boklådor; Höganäs Bokhandel, Båstad Bokhandel och Bokhandeln Laholm.

Stipendium för främjandet av ord och bild

Stipendium för främjandet av ord och bild

På Föreningen Gamla Laholms årsmöte fick jag – en nyfiken ord- och bildskapare som stärker Laholm som destination och plats att leva på – äran att ta emot Jan Olshedens och Göran Trydells stipendium för främjandet av ord och bild. Stort och fint. Jag är stolt och tacksam och ska göra mitt bästa för att leva upp till de fina orden. Stort TACK!

 

Motivering:

Ulrika Träff, årets stipendiat av Föreningen Gamla Laholms utmärkelse ”Främjare av ord och bild”, har en gedigen bakgrund och erfarenhet som egen företagare sedan 1994 med fokus på kommunikation och grafisk produktion.

Ulrika är en nyfiken entreprenör som vårdar ordet och skriften i lika hög grad som bilden. Allting ska vara perfekt. Innehållet, språket, motiven i texter och bilder ska gärna ha ett unikt innehåll och det speglar respekten för läsaren men också för de som är föremål för texter, berättelser och artiklar.

Sedan 2007 har Ulrika gett ut ”Magasin Laholm” med varma och sanna och ibland unika berättelser om människor, platser, händelser och stora och små event som lockar Laholmare och besökare att ta del av den charm som kan erbjudas året runt. Med sina texter och bilder förmår hon beskriva och förädla motivet så att det ger läsaren en positiv läsupplevelse och lockar till besök och aktivitet.

Fisket, Lagan och laxen – en bok om Laholms Laxfiske

Fisket, Lagan och laxen – en bok om Laholms Laxfiske

Laholms Laxfiske firar 40 år och ville dokumentera sin historia genom att ge ut en bok. Nils Danred och jag fick uppdraget. För att göra den intressant för fler än medlemmarna valde vi att bredda innehållet och ta med kapitel om flora och fauna, vilka fiskar som finns i Lagan, hur man fiskar, personligheter, recept m m. Det blev en bok som vittnar om Lagans betydelse för Laholm genom historien och hyllar livet längs Lagan idag.

Magasin Laholm vinter är här

I vinternumret hittar du intressant läsning som Mellbystrands livescenÅrets Kirke Ralph-stipendiat Anders Ölund, Mänskliga rättigheter i Laholm, Gröna Hästen och Zaffs, Nytt företagshus i Allarp med Isrenn och Balans Ekonomi, Carina Holgersson delar med sig av sina erfarenheter kring hjärntrötthet, Johan Adlers lär oss om Excel, Forsande vatten vid Flammafallet, Kvarnfallet och Hälleforsen. Läs också om de som vill göra Lagan till nationalälv.

Magasin Laholm sommar 2022 finns ute

I det stora sommarnumret finns det massor av läsning och tips. ”Kul att hitta på” är ett uppslag för dig vill vill ha tips på vad man kan göra i SommarLaholm. ”Äventyrligt på hög höjd” ger dig inblick i en dag på Kungsbygget höghöjdsbana. ”Här finns fiskeplatserna” visar var i kommunen du kan fiska. I ”Hej sommarläsning” får du ta del av Diana Lavessons boktips som passar för en dag på stranden eller i hängmattan. Catharina Sanjay har provat på olika behandlingar och de kan du också läsa om här. Liten chipsfabrik har blivit börsnoterat bolag, vi har besökt Gårdschips eller Premium snacks, som det börsnoterade bolaget heter. Vill du veta mer om Laholms största arbetsgivare så kan du göra det här. Vill du veta mer om Osbecks bokskogar så finns det något för dig.

Magasin Laholm vår 2022 är distribuerad

I Magasin Laholms vårnummer finns reportage om Laholmskeramikern Jane Wåhlstedt och hennes fina och unika design. På Konsthallen i Hishult finns vacker konst och en härlig rododendronpark, läs om det och om historien hur konsthallen utvecklats. Vill du lära dig mer om kaffe så delar Benjamin Edman, från Edmans bönhus, med sig av lite tips när han håller i en kaffeprovning för redaktionen. Recept med kaffe finns också. För dig som gillar att vara i naturen så har vi ett maffigt reportage om stigarna vid Hjörnered.

Magasin Laholm vinter 2021 är ute nu

Framsidan av vinternumret pryds av Matilda Ewaldh från Ålstorp. Läs om hennes intresse för mat och hur det är att vara med i kocklandslaget. Matilda är ambassadör för Knäreds Kyckling så vi har gjort ett reportage om dem också – och naturligtvis finns det ett recept med kyckling. Lär känna Årets Kirke Ralph-stipendiat, Camilla Göransson från Våxtorp. Söder om Våxtorp, närmare bestämt i Ydermossa, finns ett ridhus där Kentaur hästar och föreställning ska bjuda på eldföreställning. Lär känna våra sanddynsreservat vid kusten! Laholms centrum har fått en nytändning, det skriver vi om och presenterar några butiker som satsat på större lokaler. Redaktionen delar med sig av några favoritplatser. Söker du en annorlunda aktivitet för företaget? Då kanske Laholms Pistolskytteklubb kan erbjuda det. Allt detta och lite till går att läsa om i vinternumret! En del av reportagen finns digitalt på magasinlaholm.se och där finns även hela tidningen att läsa online!

Magasin Laholms sommarnummer är utdelat

Fullmatad med läsning för laholmare och turister… Nu är den utdelad i brevlådorna och på väg ut i tidningsställ runt om i kommunen. Här kan du läsa om Strandhotellets nya äventyrsgolf, lära känna Björn Hellberg lite mer, få koll på våra nya boendesatsningar för turister, få tips om utflykter, böcker och recept. Här kan du också läsa om Meta Bytes och lära dig mer om Artificiell Intelligens. Läs tidningen och upptäck allt mer som finns i den! Får du den inte i brevlådan eller har möjlighet att hämta ett eget exemplar finns alltid möjlighet att läsa Magasin Laholm online. Numera finns även mycket av innehållet som inlägg på magasinlaholm.se, där finns också evenemang och det mesta du behöver veta om Magasin Laholm.

Magasin Laholms vårnummer i brevlådorna

Årets första nummer av Magasin Laholm landar i laholmarnas brevlådor denna helg. Fantastiskt nog är det större än vanliga vårnummer och det finns mycket blandad läsning att förkovra sig i, framförallt finn det mer om vårt näringsliv. Det finns ett reportage om våra restauranger, läs det och passa på att gå ut och äta eller hämta mat. Restaurangerna behöver sina gäster nu. Tidningen delas ut under fredag, lördag och söndag. Har du inte fått tidningen i din brevlåda så kan du läsa den online, Magasin Laholm vår 2021.

 

Nytt år nya möjligheter

Vi tror att Magasin Laholm behövs mer än någonsin så självklart ger vi ut tidningen i år igen, det blir tre nummer som vanligt. Nyheter för i år är att vi integrerar Vårt Näringsliv i alla nummer, alltså inte bara i vinternumret där den varit en egen vändbar tidning. Vi har ett nytt branschregister med nya rubriker och plats för en webbadress som blir klickbar i onlineversionen. Den stora nyheten är kanske att vi lanserar en egen webbplats för Magasin Laholm, fylld av redaktionellt material, både från tidningarna och annat. Tanken är att tidningen och webbplatsen ska komplettera varandra. Besökskartan kommer också vara mer kopplad till tidningen med utflyktstips och QR-koder, i nytt format och nytt utseende. Ja som ni märker är det en del nyheter, det finns fler, men det får ni upptäcka. Nu har vi ett år framför oss där vi ska boosta näringslivet i Laholm och göra bra tidning för boende och turister. Vill du vara med?

Ladda ner annonsprislista 2021 för att få all information du behöver om att annonsera!

Vårt Näringsliv Laholm

Tillsammans med vinternumret av Magasin Laholm finns Laholms lokalproducerade näringslivstidning. Här kan du läsa om byggboomen i Laholm, Laholms Sparbank som ger tillbaka till bygden, Enskild firma eller AB, TEK och Laga rostfritt om samarbete, Förtydliga ägarviljan för hållbar företagsutveckling, Hållbart företagande, Kvinnor i Laholms näringsliv förr & nu, Winnet Laholm och så klart Guldvinnarna från Guldkvällen som blev en guldvecka.

Läs Vårt Näringsliv Laholm online här!

Vem blir Kirke Ralph-stipendiat i år?

VAR MED OCH NOMINERA! I Laholm med omnejd finns otaliga skickliga konstnärer av allehanda slag; bildkonstnärer, fotografer, skulptörer m.m. Ut och spana och nominera din egen favorit bland kulturaktörerna! Juryn består av författarna Catharina och Daniel Sanjay (Tekannan Förlag) och Ulrika Träff (Magasin Laholm). Stipendiaten erhåller 5000 kr i prissumma och presenteras med ett stort uppslag i Magasin Laholms vinternummer. I Kirkes anda kommer stipendiet delas ut i ett folkligt sammanhang. Tidigare stipendiater är konstnären Pernilla Månsson (2018) och författaren och filmskaparen Linus Lundberg (2019) i samarbete med Knutsgillet i Laholm.

Nomineringarna sker under sommaren via Tekannan Förlags hemsida. Läs mer här: www.tekannanforlag.se/stipendium

Magasin Laholm sommar 2020

I sommarens nummer av Magasin Laholm kan du läsa om butikerna i Laholms centrum, Trollrundan i Fågelsång, Från brygga till bastu, Smaker av Laholm, Fikatips från Fikapanelen, Skottorps Nofva från Skottorps mejeri, Butiker som besöksmål, Full fart i cykelmeckat, En kul tur i kulturbygd, Laholmare förr och nu, Snibe stua, Boktips, Håkan Magnussons krönika med mera, med mera…

Du kan läsa Magasin Laholm sommar 2020 här!

Svenska Filmdagarna Laholm

Nu är det dags igen, för årets höjdpunkt för alla filmälskare i laholm. För 24:e året i rad genomförs filmfestivalen som sätter fokus på svensk film. Vi vet nu att Laholm sticker ut i statistiken för hur många biobesök görs för att se inhemsk film. Sverige är internationellt sett dålig på detta, men i Laholm är man förmodligen bäst i Sverige på att se svensk film. Därför är det roligt att ännu en gång få presentera ett programutbud för Svenska Filmdagarna Laholm. Denna gång större än någonsin. Det tryckta programmet kommer med Magasin Laholm i brevlådan i slutet av veckan, här får ni den digitala varianten. Varsågoda!

Här finns programmet för Svenska Filmdagarna Laholm 2020

Dags för förnyelse

Det här är fjortonde året för Magasin Laholm. Med tre nummer per år har tidningen tjänat både laholmare och turister väl. Nu när vi går in i ett nytt decennium är det dags för lite förnyelse.

Så här ser nya annonsprislistan ut, baserad på Magasin Laholms nya format och utseende. Vårnumret kommer i laholmarnas brevlådor v 11. Är du annonsör så kan du ladda ner annonsprislistan här.

Magasin Laholms vinternummer är ute

Simona Ahrnstedt sitter vid ett fönsterbord på Conditori Cecil, Laholm

Vinternumret är nu utdelat till hushållen i Laholm. På turistbyrån finns lagret om du vill ha fler tidningar, kanske att dela ut till en familjemedlem som flyttat eller en släkting från en annan kommun. Vill du läsa tidningen online så går det också utmärkt: Magasin Laholm vinter 2019 online

 

Hej Laholm och Svenska Filmdagarna Laholm

Favorit i repris. Även i detta års februarinummer av Hej Laholm följer programmet till Svenska Filmdagarna Laholm med. Vi ser fram emot en härlig filmfestival i slutet av mars. Från och med 25 februari går det att boka biljetter till filmerna, se svenskafilmdagarna.se

Annonsbokning pågår

Så här i början på 2019 har våra annonsörer möjlighet att boka sin marknadsföring i Laholm för hela året. Vi erbjuder annonsering i Magasin Laholm, Hej Laholm och Laholms besökskarta Vet du någon som vill annonsera? Här kan du ladda ner vår annonsprislista och här kan du gå direkt till sidan med annonsinfo!

Magasin Laholm vinter 2018

Nu är vinternumret av Magasin Laholm distribuerat i brevlådor och i tidningsställ. Turistbyrån fortsätter dela ut tidningen till besökare under hela vintern. Vill du ha ett extra exemplar att ge bort till någon så finns det där. Det går också bra att läsa online, Magasin Laholm vinter 2018.

Sommarnumret ute

Hej sa Petronella, Max, Ellen och Majken när de var ute på cykelutflykt en härlig sommarkväll i Laholm. Vi fångade dem på bild. Nu är det sommar, semester och utflyktstider och det är dags att ta vara på allt gott som finns här i Laholm, precis som familjen ovan gör. Tidningen är fullproppad av tips, så ut och ta för dig! Har den inte kommit i din brevlåda eller om du inte hittat den i ett tidningsställ så går den att läsa online här! Ha en go sommar!

Glassigt vårnummer

Vårens första glass är väl den som smakar bäst? Det här glassiga vårnumret har hushållen fått i sina brevlådor under mars månad. Den som inte fått det kan hämta det på Laholms turistbyrå. Vill man titta närmare på klänningen och kostymen i glass- och flamingomönster så finns den på Tyglust. Det är Sara Paulsson som sytt kläderna bara för att vi ska kunna ta en kul bild till vår framsida. 

Jackpott i brevlådan

Hushållen i Laholm (och några till) fick en överraskning när de gick ut till brevlådan på morgonen, där fanns ett paket med inte mindre än fyra olika tidningar; Magasin Laholm, Vårt näringsliv, Hej Laholm och Julhandla i Laholm. Gemensamt för alla dessa är att de visar vilket stort utbud det finns i Laholm. Vi hoppas att tidningarna ska locka till både handel och upplevelser.

Vårt Näringsliv Laholm 2017

Här kan du läsa vilka som blev guldvinnare på Guldkvällen, om energibolaget som drivs av kraften i det lokala, Det här är Campus Laholm, Neuroledarskap: Att vara ute efter något, Hållbarhet kan göra dig till en vinnare på mer än ett sätt, De fem bästa tipsen från proffsen och mycket, mycket mer.

Läs hela tidningen online här!

Hej Laholm! En ny glad annonstidning

Det är ju känt att MacMedia gillar tidningar. Nu är det en ny tidning på gång, igen. Den här gången blir det ett samarbete med kollegor i branschen. Vi lanserar nu Hej Laholm! En annonstidning som håller koll på vad Laholm erbjuder. Vi kallar den en ”lillasyster” till Magasin Laholm, eftersom den har samma kvalitet och fokus, men ett mindre format, kortare texter och tätare utgivning. Till att börja med så planerar vi utgivning i oktober, november, december 2017. Vill du veta mer?

Ladda ner Hej Laholms annonsprislista här!